בלוג המדריכים הכתובים של "אדמין אסיסט" לניהול קהילות פייסבוק
איך לכתוב אודות לקהילת פייסבוק: פלג שלוסברג
אודות קהילת פייסבוק הן בעצם התפריט שלה, וניתן לראות אותן עוד לפני שמצטרפים לקהילה. לאודות הקהילה יש 4 מטרות עיקריות:
- לאפשר למצטרף חדש להבין מה הוא מקבל בקהילה הזו.
- לאפשר לפייסבוק להבין מהו התוכן הקיים בקהילה וכך לעזור לפייסבוק להציע את הקהילה לפרופילים רלוונטיים.
- תחילת משפך שיווקי- ניתן להפנות מהן כבר לנכס דיגיטלי/ מדריך חינמי או כל קישור שהוא חלק מהמשפך השיווקי.
- יצירת חוזה כתוב מול פייסבוק- דרך האודות פייסבוק מבינה על מה הקהילה שלכם ומה יקרה בתוכה, כך היא תוכל להפנות אליה תנועה רלוונטית.
מבנה האודות: את האודות אנחנו מחלקים חמישה חלקים:
- ברכת הצטרפות נעימה- לגרום למצטרף החדש להרגיש רצוי בקהילה שלנו
- מה יוצא למצטרף מהקהילה, או במילים אחרות על מה הקהילה, מה מדברים בה, מה מקבלים בה ועוד.
- הרחבה על כל מה שקורה בתוך הקהילה- חוזה מול פייסבוק, אם יש לייבים אז לציין זאת, אם יש שיתופי פעולה- להוסיף אותם, אם מתקיימים מפגשים פיזיים, מכירה של שירותים או כל דבר אחר, לוודא שזה מופיע באודות.
- קישור אחד, גג שניים לנכסים דיגיטליים רלוונטיים- עדיפות לאיזשהו מדריך חינמי, או הטבה בלעדית, כשאנחנו חושבים שיצא לנו משהו אז אנחנו גם נלחץ על הקישור.
- קריאה לפעולה- להזמין את הקוראים להיכנס לקהילה ולשתף פוסט בהתאם לאופי הקהילה: פרסום עצמי, פוסט הכרות, שאלות, מדריכים ועוד…
אודות ככלי חשוב ביותר להגדלת הקהילה:
פייסבוק עובד על פי אלגוריתמים שרצים כל הזמן ברקע במטרה להתאים תוכן ספציפי עבור פרופיל ספציפי- אם אני מוגדר בפרופיל שאני גר בתל אביב פייסבוק יחשוף אותי יותר לתכנים בעיר תל אביב, אם חיפשתי בפיד מידע על ארצות הברית, אז בימים קרובים אקבל חשיפה לפוסטים וקהילות בנושא ארצות הברית.
ולכן האודות שלנו חייבים להכיל כמה שיותר מילות חיפוש בתחום בו הקהילה נמצאת, דוגמה:
הקהילה שלי בנושא טיולים בויטאנם- באודות יהיה כתוב משפט:
בקהילה תמצאו מדריכים על ויאטנם
המלצות לטיול בדרום ויאטנם
המלצות לצפון ויאטנם
הטבות בלעדיות על אטרקציות בויאטנם
עכשיו תחשבו מה הייתם מחפשים בפייסבוק/גוגל כדי למצוא מידע ותוכן על הנושא של הקהילה שלכם- ואת המילים האלו תוסיפו באודות- בתכלס רובנו לא קוראים את האודות, אבל….. פייסבוק קורא אותן וזה משמעותי ביותר!
איך לבחור שם לקהילת הפייסבוק שלך: פלג שלוסברג
שם קהילת הפייסבוק הוא אחד מהכלים החשובים ביותר מהסיבות הבאות:
- שם טוב של הקהילה מאפשר לגולשים למצוא את הקהילה בקלות מה שיגביר את סיכויי ההצטרפות אליה
- שם קהילה נכון מאפשר לגולש להבין מהוא מקבל בקהילה ובכך להקל על הצטרפותו לקהילה
- מיתוג העסק שלך- שם הקהילה הוא מותג וכשהוא מקושר עם העסק שלך אז הרווח הוא מכופל
איך לבחור שם לקהילת/ קבוצת פייסבוק שיגדיל את מספר המצטרפים לקהילה:
- התחילו בשם קליט וזכיר כך שהגולשים יזהו אותו בקלות בפיד של פייסבוק, השם הראשוני צריך להיות קצר וקולע, מילה אחת או גג 2.
- המשך השם צריך להכיל שני נושאים קריטיים:
א. מילות חיפוש אותם הקהל יעד שלך מחפש כאשר הוא מחפש מידע בפייסבוק.
ב. מילים המסבירות לגולש מה הוא מקבל מלהצטרף לקהילה- ככל שהוא יראה שהתוכן רלוונטי יותר כך יגדל הסיכוי שיצטרף לקהילת הפייסבוק שלך.
דוגמאות לשמות קצרים וקליטים שהפכו קהילות ענק (שימו לב הם קשורים להומור שזו נישה מהחזקות בפייסבוק)
– מאמאצחיק
– אבא פגום
רובנו בעלי קהילות בתחומים שונים ולכן ישנו אתגר גדול יותר להגדיל את הקהילה ולהביא גולשים למצוא אותה- לכן חשוב לייצר שם על פי הקריטריונים שנכתבו למעלה כדי למקסם את האלגוריתם של פייסבוק ולהגביר חשיפה.
לפני דוגמאות שנצרף עכשיו- חשוב חשוב חשוב!
- שם קהילת הפייסבוק שלך יכול להכיל עד 75 תווים בלבד ולכן יש לחבור
- ניתן לשנות שם לקהילת הפייסבוק כל 28 ימים מצד אחד מרגיע שהכל הפיך, מצד שני צריך להבין את המשמעות של שם לחודש.
דוגמאות לשמות:
קהילה בתחום טיולים באנגליה:
אטרקציות באנגליה (שם קליט וקצר שמתאר את נושא הקהילה)
אוכל, טיסות, חופשות, המלצות, מלונות לונדון, ילדים. (המשך תיאור שמכיל מילות חיפוש בתחום)
דוגמה נוספת: קהילה בתחום אוכל לכלבים
אוכל לכלבים: המלצות, חוות דעת, מותגים, רפואי, דיאטטי, כלבים גדולים וקטנים
לסיכום שם הקהילה הוא אחד האמצעים החשובים ביותר עבור מיתוג והגדלת הקהילה- שלבו בו שם פשוט וקליט שמתאר תכלס מה יש בקהילה והוסיפו את מילות החיפוש שקהל היעד שלכם יחפש כדי לקבל מידע
איך לכתוב פוסט ויראלי לפייסבוק- כזה שיגדיל את התגובות והחשיפה שלכם
אם אתם ממש קצרים בזמן אפשר לקפוץ ישר למטה לדגשים- האמת תפספסו המון תוכן חשוב ואיכותי בדרך, אבל כדי להיות פייר יש גם רשימת דגשים בסוף 🙂
אם אתם קצרים בזמן- אפשר להתעלם מהסוגריים- אבל אז תפספסו את ההומור המשובח שבהן (סקרנתי?).
סיקרנתי 2- יש בונוס שמתחבא איפשהו בתוך המדריך! טיפ סופר חשוב שצריכים להתחיל להשתמש בו.
ובכן לפני שנדבר תכלס על התוכן של הפוסט יש מספר נקודות שחשוב להתחשב בהן.(הדגשתי בכוונה שגם אם רציתם לגלול ישר למטה לדגשים בלי לקרוא הכל תשימו לב למשפט הזה).
כשאנחנו באים לכתוב פוסט אנחנו חייבים לדעת:
1. מי הקהל שאנחנו מכוונים אליו- זה משפיע על השפה שלנו, על הגרפיקות, על אורך הפוסט ועוד.
2. היכן הפוסט הולך להתפרסם- כל פלטפורמה מגיבה אחרת לתוכן כתוב, צריך לקחת זאת בחשבון.
3. התזמון של הפוסט- אם אנחנו מכוונים לקהל שנמצא בחו"ל או בכלל קהל שלרוב גולש ברשתות החברתיות בשעות אחרות, לקחת את זה בחשבון, אם אני פונה לקהל צעיר, רוב הסיכויים שהוא לא יהיה בפייסבוק בשבע בבוקר, אם אני פונה להורים- כנראה שבין 7-9 הם בפוקוס על פיזורים של הילדים ולא בטוח שיכנסו למדיה החברתית.
אז עכשיו שאנחנו יודעים מי הקהל ומה מניע אותו אפשר להתחיל עם הכותרת- השורה הראשונה של הפוסט
בעצם עוד לא מתחילים 🙂
נקודה אחרונה באמת לפני שנדבר על הכותרת, וזו הנקודה הכי חשובה בחיים! כן כן בחיים, הפעם עם שלושה סימני קריאה- בחיים!! (ספרתם 2 נכון? מפריע לכם שכתבתי שיהיו 3 ויש רק 2? מעקצץ כזה? אולי טיפה מרגיז, לא נוח ווטאבר שכזה?)
בני אדם ובכלל כל יצור חיי מבצע פעילות אך ורק תוך מחשבה אחת- מה יוצא לי מזה?
"אני אושיט היד לטלפון כי יצא לי מזה להסתכל בטלפון, אני אסתכל בטלפון כי יצא לי מזה …." כך לגבי כל דבר בחיים, אפילו אליכם כרגע כשאתם קוראים את המדריך הזה- הכותרת שלו היא- המדריך לפוסט המושלם ואתם נכנסתם לקרוא כי מבחינתכם יוצא לכם ללמוד איך לכתוב את הפוסט המושלם, כותרת עם הנעה לפעולה- אתם יודעים מה יצא לכם מלקרוא את הפוסט הזה, והוא בנושא שרלוונטי אליכם- אז אתם תיכנסו לקרוא אותו…
אוקיי אוקיי סיימנו תיאוריה ופילוסופיה, מתחילים
1.הכותרת- השורה הראשונה
מתחילים ב….. הכותרת (טיפ- אפשר לכתוב אותה אחרי שכבר כתבתם את כל הפוסט ולהתאים אותה)
הכותרת היא בעצם השורה הכי חשובה בפוסט (יהיו עוד כמה נקודות כמעט הכי חשובות)
המטרה של הכותרת היא אחת! כן אחת עם שלושה סימני קריאה- מטרה אחת!! (נו ברור שיהיו שוב רק 2, עכשיו זה גם יצר לכם מעגל שנסגר ויתכן שאפילו העלה חיוך (אווו סוגריים בתוך סוגריים אז זה כנראה חשוב חשוב- חיוך, ורגש בכלל הם אחת המטרות החשובות של גוף הפוסט עצמו!!!) סוגר סוגריים).
אז מה המטרה האחת הזו של הכותרת? מוכנים? באמת באמת מוכנים? (כבר נמאס לכם מזה נכון? הגיע איזה "נווו כבר" פנימי כזה שחרר לנו את התוכן!)
המטרה של הכותרת של הפוסט היא לגרום לגולשים לעצור!! (השוני של הכתב והסימני קריאה גרמו לכם לעצור רגע? מצויין ובלי קשר אולי בכלל כדאי לקחת רגע לעצמנו, לעצום עיניים לדמיין את הפוסט המושלם שוכב על מיטת שיזוף בחופים המלדיביים ושותה שייק אפרסקים חם) לקרוא את השורה הזו, לדעת מה יוצא להם מלקרוא את הפוסט ו-ששווה להם לקרוא את הפוסט הזה כי יצא להם מזה: כסף, רגש, ידע, קשרים ועוד ועוד…
אז השורה הזו חייבת להיות ייחודית, מעניינת וממוקדת (כמובן שזה נכון לפוסטים שהם מעבר לרק שאלת מעורבות).
יש כותרת, או שאולי תצטרף אחרי שנכתוב את הפוסט עצמו, עכשיו השלב של כתיבת התוכן- חברתי, שיווקי, מקצועי…
2. תת כותרת- השורה השניה בפוסט
אם בכותרת אמרנו מה יש בפוסט ומה יוצא לגולשים מללחוץ על הפוסט. אז בשורה השניה אנחנו מלהיבים אותם על נושא הפוסט, מרחיבים טיפה יותר מה יוצא לקורא:
מדריך לפוסט המושלם- מדריך ליצירת הפוסט הכי טוב שיש
בעזרת מספר דגשים קטנים שמופיעים כאן ממש בתוך הפוסט תוכלו לכתוב פוסטים שיניעו לפעולה, שיגבירו חשיפה שיצרו לכם הכנסה!—- גורם לכם לרצות לקרוא עוד? אם לא אז חבל אם כן- נהדר אתם הקהל של המדריך הזה!
3. גוף הפוסט
סיימנו כותרת ותת כותרת, התוכן של גוף הפוסט צריך להיות קצר, ענייני, מעורר רגשות- חיבה, כעס, צחוק ועוד… הוא חייב לדבר בשפה של הקהל שלכם- לקהל בגילאי 60 אני אשתמש במילים כמו זקן, מבוגר, בא בימים… אה רגע לא זה לא הכיוון, בקיצור כן שוב דוחף הומור למדריך- צטערת (קראתם את זה שוב עם מבטא?)
בגילאי 60 אשתמש במילים שמוכרות להם והזרגון ייעודי ולא במיילים כמו גיג'דורים (עדיין לא ממש הבנתי את מהות המילה).
תדאגו להלהיב את הקוראים כי תיכף מגיע עוד תוכן ממש טוב, באמת עוד רגע נדבר על ההנעה לפעולה בסוף הפוסט!!!!! (ואוו כמה סימני קריאה!)
לרובנו אין הרבה סבלנות/זמן/כח/פוקוס לקרוא כל כך הרבה (סחטיין עלייך שהגעת עד לשורה זו, באמת רספקט, קחו עוד דקה לדמיין את הפוסט שם במלדיבים, רק הפעם שותה משהו טעים באמת…)
לכן גוף הפוסט צריך להיות קצר וענייני, אלה אם כן מדובר במדריך מושלם וסופר מקיף על יצירת פוסטים מושלמים, או בעצם כל מדריך שיש לו מטרה והיא להעביר המון ידע, אישית זה פחות מתאים לפוסטים.
5-12 שורות של תוכן גג, גג! גג!!! גגגגגגגג!!!!!
4. תמונה/גרפיקה (לא חובה) : בפייסבוק לרוב כאשר יש מספר של יותר מ10 שורות של תוכן הגולש ייחשף לכותרת הפוסט ולתמונה שבה ולכן התמונה חייבת להיות חזקה כמו הכותרת- שתגרום לגולש לעצור, לחקור אותה ולהבין ששווה לו להיכנס לקרוא את כל הפוסט ולא רק שהיא נראית מגניב.
טיפ- איזה כיף זה טיפים נכון? זה משהו פרקטי כזה ומגניב- אז טיפ- פייסבוק מודדת אינטראקציה עם התוכן וככל שיש יותר אינטראקציה כך היא תחשוף את התוכן שלכם ליותר פרופילים, אחד מהמדדים של האלגוריתם הוא כמו הלחיצות על התמונה- ממש להיכנס אליה ולא רק לראות אותה ולכן צרו תמונה שגורמת לגולשים לעצור, להבין ששווה לקרוא את הפוסט ועוד יותר שווה ללחוץ על התמונה.
- לסיום סיומת- פרסומת! סתם לא, כלומר סוג של, פעם היה גם שיר ילדים כזה בתנועות נוער שתעשו לנו פרסומות- זקנים כבר אמרנו?
סיום הפוסט הוא חלק מאוד חשוב בפוסט! כן אמרתי את זה על כל חלק בפוסט וזה הגיוני כי אנחנו רוצים פוסט מושלם!
המטרה של הסיום-כן עוד מטרה, ואוו המון מטרות- ובעזרת המדריך הזה (קריצה קריצה) נקלע בול לכולן.
המטרה היא להזכיר לקוראים מה הם קראו ומה יוצא להם מזה- שיגידו לעצמם ואוו המדריך הזה שווה והיה לי שווה לקרוא את המדריך על הפוסט המושלם, (שוב קריצה קריצה).
ולסיים בה-נ-ע-ה ל-פ-ע-ו-לה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (זה כבר לפחות 15 סימני קריאה, לא ספרתי) המטרה של פוסט הוא לעורר עניין, לגרום לגולשים לקרוא אותו ובעיקר להגיב לו כי תגובה שלהם מאותת לפייסבוק שהפוסט הזה מעניין ושווה לחשוף אותו לעוד גולשים. וזה הגביע מיץ שזיפים הקדוש שלנו שאנשים יגיבו לנו על הפוסט!
קריאה לפעולה יכולה להיות:
- הזמנה לשיתוף של משהו- תמונו, סיפורים, המלצות ועוד…
- תגובה על מנת לקבל משהו – מדריך, הרצאה, קישור ועוד… (זה מה שרובכם עשיתם כדי לקבל את המדריך הזה).
- שאלה פתוחה, להשתדל שהשאלה תהיה פתוחה- איך, למה, מה דעתכם- זה מוביל לתשובות מלאות, ופחות לשאול שאלות סגורות- כן לא, מתי, איפה וכו' כי התשובות שלהן לרוב לא יובילו להמשך הדיון, וזה ביג נו נו, כל כך ביג נו נו שאכתוב את זה גם באנגלית Big No No!
הנה הדגשים לסיכום:
- להכיר את קהל היעד ולהתאים את התוכן לשפה שלו
- כותרת חזקה שגורמת לגולשים לעצור ולהבין ששווה להם לקרוא את הפוסט
- תת כותרת שמחזקת את הכותרת ומרימה להמשך הפוסט- לגרום לקוראים להמשיך לקרוא
- תמונה (לא חובה)- תופסת את העין, משכנעת את הגולש להיכנס לקרוא ומעודדת לחיצות על התמונה עצמה.
- סיום הפוסט- מה יצא להם מלקרוא, והנעה לפעולה: שאלה פתוחה, בקשות לשיתוף/דעה ותגובות לקבלת תגמול.
- בונוס- יששששששש יש בונוס רק למי שהגיע עד לכאן! האלגוריתם אוהב שיח בין פרופילים, מישהו הגיב לכם? נהדר תגיבו לו, אבל מכל הלב לא איזה "אלוף" או "מצויין", תנו תגובה שמתייחסת למה שהוא כתב, אפשרי אפילו להשתמש במילים שלו, ולסיים שוב בשאלת המשך פתוחה, כן כן אני יודע זה יכול להיות מעייף/מתיש/ מתסכל/מבאס/מרגיז/מעצבן ועוד כמה מילים, אך זה יכול להיות כיף וזה בעיקר מגביר את החשיפה של הפוסט וזו המטרה שלנו!
5 דרכים לייצר הכנסה מקבוצת פייסבוק
חמש דרכים להרוויח מקבוצת הפייסבוק שלכם
- לקדם שירות שלכם- ליווי, ייעוץ, קורסים ועוד על ידי יצירת תוכן מקצועי וחברתי- בניית דמות המומחה שלכם בתחום.
- שיווק שותפים- ליצור שיתופי פעולה עם נותני שירות משיקים אליכם ולפרסם קישורי שותפים אל אותם שירותים- מוצרים, קורסים, תוכנות ועוד…
- שטח פרסום- בקהילה יש מספר שטחי פרסום חזקים- תמונת הקאבר/ הנושא של הקהילה, פוסט ברוכים הבאים, שאלות הכניסה ואפילו הפוסט המוצמד, אפשר להציע למפרסמים לשכור את שטחי הפרסום הללו.
- אישור פוסטים- עולים אצלכם המון פוסטים? אתם משקיעים באישור שלהם זמן רב, אך לרוב הם כולם עולים באותו זמן, תנו ללקוחות יתרון בכך שיוכלו לפרסם מתי שהם רוצים.
- אירועים, וובינרים וכנסים- הקהילה היא קרקע פוריה מאוד לרישום אנשים לאירועים, הם שם לאורך זמן, השתמשו בזה.
הנה הדגשים לסיכום:
- להכיר את קהל היעד ולהתאים את התוכן לשפה שלו
- כותרת חזקה שגורמת לגולשים לעצור ולהבין ששווה להם לקרוא את הפוסט
- תת כותרת שמחזקת את הכותרת ומרימה להמשך הפוסט- לגרום לקוראים להמשיך לקרוא
- תמונה (לא חובה)- תופסת את העין, משכנעת את הגולש להיכנס לקרוא ומעודדת לחיצות על התמונה עצמה.
- סיום הפוסט- מה יצא להם מלקרוא, והנעה לפעולה: שאלה פתוחה, בקשות לשיתוף/דעה ותגובות לקבלת תגמול.
- בונוס- יששששששש יש בונוס רק למי שהגיע עד לכאן! האלגוריתם אוהב שיח בין פרופילים, מישהו הגיב לכם? נהדר תגיבו לו, אבל מכל הלב לא איזה "אלוף" או "מצויין", תנו תגובה שמתייחסת למה שהוא כתב, אפשרי אפילו להשתמש במילים שלו, ולסיים שוב בשאלת המשך פתוחה, כן כן אני יודע זה יכול להיות מעייף/מתיש/ מתסכל/מבאס/מרגיז/מעצבן ועוד כמה מילים, אך זה יכול להיות כיף וזה בעיקר מגביר את החשיפה של הפוסט וזו המטרה שלנו!
10 הדברות לבעלות ובעלי קהילות פייסבוק- עשה ואל תעשה...
בואו נתחיל בעשר הדברות שכן כדאי לעשות, ובסוף ניתן בונוס קטן של- מה לא לעשות!
יאללה מתחילים
- לתייג את הקהילה בפוסטים בעזרת @ במקום לשים קישור- זה מזמין יותר ומגדיל סיכויי הצטרפות.
- לתייג את האדם שמזכירים בפוסט, בגוף הפוסט עם @ וגם בראש הפוסט – "נמצא עם".
- להכניס לחוקי הקהילה הודעות שיאפשרו לדחות פוסטים ולהסיר תגובות עם משוב רלוונטי ובכך לחסוך זמן על הקלדות חוזרות.
- להוסיף תמונה ברזולוציה שונה מהמקובל כדי שיהיה צורך ללחוץ עליה ולראות את כולה- כל לחיצה על תמונה מייצרת אינטראקציה ואיתה הגדלת החשיפה.
- לכתוב הוק חזק בראש הפוסט, שיגרום לעוקבים לעצור ולרצות לקרוא.
- לכתוב פוסטים בתוך הקהילות דרך המחשב וכך ניתן לערוך אותם עם הדגשות ומספור.
- להפעיל את האדמין אסיסט לסינון תגובות ופוסטים פוגעניים.
- להכניס למילות התראה עוד ועוד מילים שחשוב לקבל עליהן התראות – קללות, פוליטיקה, ומילים שמעניינות אותנו להגיב עליהן. ברגע שמגלים עוד מילה להכניס ישר להתראות.
- לתזמן קבוע את פוסט הוולקאם- להתאים למספר המצטרפים השבועי: מעל 300 בשבוע- להגדיר שעולה כל 150 מצטרפים. פחות מ 300 מצטרפים בשבוע- להגדיר שעולה פעם בשבוע ביום ושעה קבועים.
- להניע לפעולה- לייצר תוכן שלא בהכרח מקצועי או שיווקי- תוכן חברתי שמגביר את הפעילות והחשיפה של הקהילה.
- אמרנו עשר לא? יאללה עוד – לתזמן פוסטים חודש קדימה, בעיקר כאלו של הנעה לפעולה ותוכן מקצועי, מפחית עומס במהלך השבוע ומפנה להנות ולהגיב בתוך הקהילה.
עכשיו 10 הדברות של "אל תעשה" בקהילה:
- לא לערוך פוסטים-זה מוריד חשיפה, עדיף למחוק ולהעלות מחדש.
- לא לשלב קישורים חיצוניים בגוף הפוסט- פייסבוק לא אוהבת שמניעים גולשים החוצה מהפלטפורמה.
- לא לתייג את כולם (@כולם) כל פעם שהחשיפה ירודה, חלק גדול מחברי הקהילה גם כך לא מקבלים התראה, והחלק שכן לרוב פחות חובב זאת.
- לא להעלות סרטונים ומלל ארוך יחד- דרך הטלפון המלל מופיע עם הסרטון וקשה לקרוא אותו.
- לא להשתמש בקישורים שמודדים הקלקות- ביטלי Bitly, טייניורל Tinyurl , פייסבוק לרוב חושדת בקישורים כאלו כספאם ועלולה לחסום את החשבון.
- לא לשאול כמה שאלות באותו פוסט- זה מבלבל את הקוראים ומעמיס עליהם: פחות תגובות.
- לא לפתוח אפשרות של צ'אטים בקהילה- הפיצ'ר מסובך מאוד ועלול לתת התראות ופושים לכל חברי הקהילה על כל הודעה שעולה בצ'אט.
- להסתיר שיתופי פעולה שקוראים בקהילה- זה יוצר חוסר אמון עם חברי הקהילה.
- לא לאשר את כל הפוסטים הממתינים באותו הזמן- מפחית את החשיפה שלהם.
- לא למחוק תגובות ופוסטים בלי פדיבק מכבד, להסביר לחברי הקהילה מה הסיבה שהפוסט נמחק ולתת הצעות לשיפור והתאמת התוכן.
איך לוודא שאתם סוגרים שיתוף פעולה בלי בעיות
הדברים שחשוב שיהיו בכל שיתוף פעולה עסקי
אחד הכלים החשובים בתהליך מוניטיזציה של קהילות פייסבוק הוא שיתופי הפעולה העסקיים, בין אם זה קמפיינים, פעילויות פרס, שיווק שותפים ועוד. כדי שהם יצאו לפועל בצורה הטובה ביותר- שזה בתכלס אומר שחברי הקהילה מרוויחים, שבעלי הקהילה מרוויחים וגם מציע השירות מרוויח.
חשוב להכין כדי לסגור שיתוף פעולה:
חוזה כתוב- הכל חייב להיות מתועד ומפורט:
- תאריך תחילת התקשרות.
- מה צוות הקהילה נותן (פרסום, אישור, תגובות, חשיפה ועוד)
- מה נותן השירות נותן- תשלום, תוכן, גרפיקות ועוד.
- מה מקבלים חברי הקהילה- וזה חשוב ביותר, הם חייבים לקבל משהו שבאמת שווה ורלוונטי, לא איזה 5% אחוז הנחה גנריים שאפשר למצוא בשיטוט קל באינטרנט, ולא 10% (בהתאם לעלות שירות כמובן) שאפשר למצוא בקהילות אחרות/מועדוני לקוחות. ההטבה חייבת להיות משמעותית, כזו שתגרום לחברי הקהילה להרגיש ולהבין שבאמת מביאים להם את הטוב ביותר.
- מי מתפעל את השת"פ- צוות הקהילה? צוות מהחברה שסגרתם איתה?
- תיאום ציפיות- מה הצפי הצלחה- קביעת יעדים
- היכן השת"פ מפורסם- קהילה, נכסים דיגיטליים נוספים.
- בלעדיות על השת"פ- לוודא שהשת"פ ייחודי אך ורק לקהילה שלכם.
- הסכם סודיות במידת הצורך
- תאריך סיום ההתקשרות. חשוב להשאיר פתח להמשך התקשרות, מומלץ לכתוב משהו בסגנון של ביצוע הערכה לאחר X זמן ובחינת המשך השת"פ.
- תאריך של סגירת השת"פ, שמות וחתימות.